Vopsitorie in camp electrostatic de inalta calitate

Vopsitoria in camp electrostatic este o tehnologie superioara de aplicare a vopselei ,sub forma de pudra , pe suprafetele metalice care sunt ulterior tratate termic ,asigurandu-se o rezistenta indelungata la uzura si abraziune.Avantajele vopsirii electrostatice sunt: aderenta  ridicata la elementele vopsite ,putere mare de acoperire,rezistenta mare la abraziune,rezistenta mare la uzura , rezistenta mare la agenti corozivi, strat de vopsea uniform si fin.Orice suprafata ce urmeaza a fi vopsita trebuie sa treaca prin trei faze de prelucrare.

Prima faza este pregatirea suprafetei ce urmeaza a fi vopsita, a doua etapa consta in aplicarea vopselei, ultima faza a procesului o reprezinta tratarea termica finala. Unul din avantajele principale ale vopsirii electrostatice il reprezinta acoperirea calitativ superioara fata de modalitatile de vopsire conventionale( vopsea lichida) ,rezultatul fiind o pelicula dura ,rezistenta la actiune mecanica ( stratul de vopsea nu se crapa la indoire,nu se exfoliaza)si la factorii meteorologici.

Vopsitorie in camp electrostatic consta intr- o pulbere fina care curge printr- un mecanism de pulverizare, adera electrostatic la substrat, apoi este intarita in cuptoare de incalzire pentru a putea forma un invelis de vopsea.Vopsirea electrostatica este utilizata pentru a crea un strat de vopsea mai dur si mult mai rezistent decat cel obtinut prin vopsirea conventionala.

Vopsirea electrostatica este in general utilizata pentru acoperirea metalelor ,avand aplicabilitate intr- o gama vasta de domenii: constructii,confectii metalice ,electrocasnice ,automobile,echipamente sportive,instrumente muzicale si multe altele.

Daca doresti sa apelezi la acest proces de vopsitorie, trebuie sa cantaresti cu grija deciziile si sa alegi ceea ce este mai bun pentru tine. Un lucru de calitate intotdeauna va fi foarte bun.

Prin vopsirea electrostatica se produc straturi mai groase de vopsea ,nu curge pe piesele vopsite si nici nu formeaza acumulari de vopsea.Vopseaua electrostatica elimina foarte putini compusi organici volatili.Pulberea folosita la vopsire poate fi formata din mai multe culori ce pot fi aplicate inainte de intarire ,prin urmare se poate obtine o combinatie de culori si efecte diverse intr- un singur strat de vopsea.Un alt avantaj al acestui proces de vopsitorie in camp electrostatic este faptul ca in timpul vopsirii pulberea suprapulberizata poate fi reciclata si reutilizata in cadrul aceluiasi proces de vopsire.