Vopsirea in camp electrostatic in conditii de maxima siguranta

Este foarte important ca serviciile de vopsire in camp electrostatic sa se desfasoare in conditii de maxima siguranta. In aceste conditii, va vom oferi in cele ce urmeaza cateva informatii importante despre acest aspect si despre tehnica vopsirii in camp electrostatic. Incepem prin a va spune despre vopsirea in camp electrostatic ca se face cu instalatii portabile si cu o actionare manuala sau automata a pistolului. Circuitele electrice utilizate nu vor trebui sa produca niciodata scantei ce pot duce la aprinderea amestecului de vapori din aer.

1Pe de alta parte, elementele expuse si incarcate electrostatic ale pistolului manual vor fi alimentate electric, numai conditionat de un senzor ce va controla eficient alimentarea cu vopsea. Totodata, piesele ce urmeaza sa fie vopsite vor fi mentinute mereu in contact metalic cu convoiul sau cu un suport legat la pamant. Dispozitivele de prindere a pieselor vor fi mereu curatate, deoarece este foarte important sa fie asigura un contact corect intre aceste piese si materialele ce urmeaza sa fie vopsite. Apoi, pentru ca procesul de vopsire in camp electrostatic sa se desfasoare in conditii optime de siguranta, este indicata efectuarea operatiilor de pulverizare utilizand un echipament individual de protectie antistatic. Acest lucru este foarte important pentru lucratorii in acest domeniu, deoarece numai in aceste conditii vor avea posibilitatea de a desfasura aceasta activitate in conditii de maxima siguranta.

In alta ordine de idei, despre cabinele de vopsire electrostatica automata putem spune ca vor fi prevazute cu instalatii de ventilare, instalatii de stingere cu dioxid de carbon sau instalatii de intrerupere a campului electrostatic. In aceste conditii, procesul de vopsire in camp electrostatic se va desfasura mereu in cele mai bune conditii. Totodata, este foarte important ca aceasta cabina de vopsire sa fie legata la centura de impamantare si toate elementele de la interior sa ofere siguranta in acest sens.

In ceea ce priveste vopsirea in camp electrostatic, se vor aplica mereu masurile de protectie necesare la locul de munca. O persoana ce lucreaza in acest domeniu va trebui sa fie instruita si in ceea ce privesc tehnici de acordare a primului ajutor. Se vor lua mereu masurile necesare pentru prevenirea acumularii de sarcini electrostatice. Aceste chestiuni sunt foarte importante in ceea ce priveste procesul de vopsire in camp electrostatic, deoarece numai in aceste conditii se pot obtine rezultatele dorite fara a aparitia unor accidente nedorite. Daca veti intra pe acest site, veti avea ocazia de a gasi mai multe detalii despre tehnica si serviciile de vopsire in camp electrostatic.