Tehnologia vopsirii in camp electrostatic

Daca veti lua in calcul tehnologia vopsirii in camp electrostatic, atunci veti avea posibilitatea de a beneficia de o calitate superioara pentru materialele vopsite. In aceste conditii, durabilitatea si rezistenta acestei tehnici de vopsire nu va lasa niciodata de dorit. Preturile acestor servicii de vopsire in camp electrostatic sunt foarte avantajoase in raport cu beneficiile primite. De cele mai multe ori pulberea utilizata in cadrul acestui procedeu de vopsire se depoziteaza intr-un container adiacent cabinei de vopsire. Apoi, aceasta pulbere trece prin pistolul electrostatic, ce va incarca particulele de vopsea. Despre polimerizarea ulterioara si intarire putem spune ca va avea loc intr-un cuptor. Pulberea ce nu se va depozita pe piesa de lucru este colectata si refolosita.

In ceea ce priveste alimentarea cu pulbere, putem adauga ca exista trei metode de transport pentru aceasta din containerul de depozitare pana la pistol. Principiul de baza in acest sens este ca alimentarea cu pulbere sa fie controlata in asa fel incat sa curga catre pulverizator intr-un ritm constant, fara valuri sau fluctuatii. De cele mai multe ori controlul independent al pulberii si al volumului de aer asigura transportarea unei cantitati adecvate. Despre alimentarea cu pulbere mai putem spune ca este proiectata in asa fel incat presiunea descarcarii si viteza de alimentare sa fie mentinute. Containerele de depozitare a pulberii sunt de cele mai multe ori similare ca design, avand la baza un con. Orificiul de iesire pentru pulbere variaza in diametru in functie de metoda utilizata pentru tranzitul pulberii.

painting-8In cadrul sistemului de alimentare cu surub melcat, pulberea este alimentata in mod rasucit printr-un curent de aer, pulberea fiind preluata si transportata la pistol. Despre aceasta metoda de livrare putem spune ca se poate ajusta pentru a reda un flux constant de pulbere. Referitor la aceasta tehnica putem spune ca reprezinta modalitate ideala de vopsire in cazul in care veti dori sa va bucurati de o calitate superioara pentru materialele vopsite. In ceea ce priveste difuzorul de aer putem spune ca este activat doar in momentul in care mecanismul de declansare a pistolului este pornit.

Pentru vopsirea in camp electrostatic, este foarte importanta si alimentarea de inalta tensiune. In aceste conditii, generatorul de inalta tensiune este setat sa furnizeze o tensiune variabila intre 30 si 100 kV. Acest generator este montat langa containerul de aprovizionare cu pulbere. Toate generatoarele ar trebui sa aibe inclus si un dispozitiv de reglaj pentru supraincalzire in caz de defectiune.

In ceea ce priveste pistolul de pulverizare, putem adauga ca exista mai multe modele, atat manuale cat si automate. Despre culoarul intern de alimentare cu pulbere putem spune ca ar trebui sa fie cat mai drept si mai fin. Acest lucru este important deoarece orice neregula sau denivelare din culoar ar putea duce la adunarea pulberii si la formarea de blocaje. De cele mai multe ori, modelele de pulverizatoare pot fi ajustate din difuzor pentru a genera o forma de evantai, con sau tija.

Vopsirea in camp electrostatic poate oferi foarte multe avantaje si beneficii in raport cu metoda traditionala de vopsire. In aceste conditii putem aminti faptul ca se pot acoperi si articole cu o forma incalcita iar operatiunea automata se poate instala in orice atelier. Orice persoana ce va opta pentru aceasta tehnica de vopsire in camp electrostatic se poate bucura de servicii profesionale si de o calitate superioara. Bineinteles, va trebui sa va asigurati de faptul ca veti colabora cu o companie specializata in acest domeniu.