Procedeul vopsirii in camp electrostatic

Vopsirea in camp electrostatic poate oferi mereu o calitate superioara si avantaje multiple in raport cu metodele traditionale de vopsire prin utilizarea lichidelor. Exista multe motive pentru care ar trebui sa alegeti vopsirea in camp electrostatic iar pe durata acestui articol le veti descoperi. Vopsirea in camp electrostatic reprezinta un proces de vopsire in cadrul caruia se folosesc particulele incarcate pentru a vopsi piesele dorite. Vopseaua sub forma de puda este proiectata catre piesa ce va urma sa fie vopsita, utilizand pulverizarea. Pentru un adaos la procesul de acoperire electrostatica, se poate utiliza scufundarea piesei intr-un rezervor de vopsea, ce urmeaza sa fie incarca electrostatic. Legatura ionica a vopselei este cea care va crea stratul de vopsea, iar grosimea acestuia este direct proportionala cu durata de timp in care se tine in rezervor.

Dupa extragerea pieselor din rezervorul de vopsea, acestea urmeaza sa se curete prin clatire pentru a se indeparta orice urma de vopsea reziduala. In aceste conditii se va obtine o pelicula subtire de vopsea, ce se va lipi pe suprafetele piesei vopsite. Exista anumite etape ce trebuie puse in aplicare pentru ca piesele vopsite sa beneficieze de o calitate superioara. Astfel, trebuie avute in vedere urmatoarele informatii despre vopsirea in camp electrostatic, pentru a obtine o calitate superioara a procesului de vopsire.

Tratarea suprafetelor ce urmeaza sa fie vopsite este importanta

Este indicat sa tineti cont de importanta tratarii suprafetelor ce urmeaza sa fie vopsite, deoarece numai in aceste conditii veti obtine o aderenta potrivita la suprafata. Inainte de vopsire este recomandata verificarea piesei, pentru a indeparta urmele de reziduuri. In cazul in care nu se va tine cont de acest lucru, atunci vopseaua pulbere nu va adera asa cum trebuie la suprafata ce urmeaza sa fie vopsite si exista posibilitatea aparitie coroziunii premature. Astfel, se poate spune ca este recomandata o curatare minutioasa a suprafetelor ce urmeaza sa fie vopsite. Pentru o rezistenta mare la coroziune este indicata de asemenea tratarea chimica a suprafetei.

Pregatirea suprafetelor ce urmeaza sa fie vopsite

Este indicat sa tineti cont si de importanta pregatirii suprafetelor ce urmeaza sa fie vopsite. In aceste conditii se vor elimina uleiurile si grasimile de pe suprafata materialelor pe care le veti vopsi. Apoi se aplica o spalare cu apa sau cu vapori avand totodata grija sa nu se imprastie. Nu este indicata degresarea numai prin sablarea manuala cu solventi. Dupa ce se indeparteaza reziduurile, este recomandata o spalare cu detergenti sau cu agenti de spalare, dupa care urmeaza clatirea si uscarea.

In ceea ce priveste pregatirea suprafetelor, este indicat sa acordati o atentie sporita marginilor si colturilor pieselor ce urmeaza sa fie vopsite. De asemenea, suprafetele degresate nu vor mai trebui sa fie atinse, inainte de aplicarea stratului de vopsea.

Vopsirea in camp electrostatic va ofera avantaje si beneficii multiple, iar calitatea materialelor vopsite nu va lasa niciodata de dorit. Insa, pentru a va bucura de toate aceste beneficii si avantaje, este indicat sa va asigurati de faptul ca veti colabora cu o companie specializata. Intrand pe acest site, veti gasi informatii si detalii complete despre procesul de vopsire in camp electrostatic. Astfel, veti avea ocazia de a lua mereu deciziile potrivite in cazul in care veti dori sa optati pentru vopsirea in camp electrostatic.