Informatii despre vopsire in camp electrostatic

Matei Electrostatic iti ofera o gama larga de servicii, toate bine intentionate si atent studiate, special ca tu sa ai parte de cea mai buna tehnica existenta.

Pentru a intelege acest lucru, trebuie sa stii cateva lucruri despre tehnica vopsirii in camp electrostatic.

Principiile aplicarii vopselelor prin pulverizare in aer sau in camp electrostatic sunt cunoscute de mult timp. Tehnica vopsirii in camp electrostatic consta in aplicarea si depunerea prin pulverizarea lichidelor pe obiecte, sub efectul unor forte electrostatice. Ele se manifesta prin fenomene de atractie si respingere intre corpurile incarcate cu electricitate de semn contrar sau de acelasi semn. Procedeul electrostatic nu este o metoda de fixare ci una de transport a materialului care se depune pe suprafata acestuia. Acest lucru face ca sa se reduca consumul de vopsea cu 30-70%, se realizeaza posibilitatea automatizarii procedeului, cresterea productivitatii, reducerea consumului de aer comprimat si nu in ultimul rand se imbunatatesc conditiile igienico – sanitare ale locului de munca. Prin acest procedeu nu se pot vopsi suprafete interioare cu adancimi mari si diametre mici.

Alege o vopsire in camp electrostatic marca Matei Electrostatic.

Sa spunem ca este prezentata solutia constructiva a cuptorului in interiorul caruia se realizeaza plastifierea si polimerizarea granulelor de pe suprafata. Se observa ca reperele sunt pozitionate in pozitie verticala cu ajutorul unor carlige de agatare. Deplasarea ansamblului se realizeaza foarte usor de la exterior in interiorul cuptorului cu ajutorul unui sistem de deplasare cu role de tip conveior. Comanda cuptorului se face de la un cuptor de comanda, iar inceperea procesului se poate realiza numai daca sunt inchise usile de vizitare care se deschid pe partea frontala de alimentare si evacuare cu repere.

Se va urmari un proces tehnologic de prelucrare si se vor analiza fazele de prelucrare in parte, iar in final se vor analiza avantajele si dezavantajele acestui proces de prelucrare si tipurile de utilaje folosite atat din punct de vedere constructiv cat si al modului de organizare a procesului de prelucrare si eficenta economica a acestuia. Se vor acoperii cu un strat si respectiv cu doua straturi o piesa plana si se vor determina grosimea stratului depus si rezistanta acestuia la zgariere si respectiv la indoire la 90° dupa vopsire.