Informatii complete despre vopsirea in camp electrostatic

Vopsirea in camp electrostatic reprezinta o modalitate optima de vopsire a materialelor metalice. In aceste conditii, tot mai multe persoane opteaza pentru aceasta tehnologie de vopsire, deoarece beneficiile si avantajele sunt multiple. Raportul calitate – pret este unul foarte avantajos, acesta fiind un motiv important pentru care acest procedeu de vopsire a devenit foarte popular. In cele ce urmeaza va vom oferi informatii complete despre metoda vopsirii in camp electrostatic, ce ofera multe avantaje in raport cu tehnicile traditionale de vopsire prin utilizarea lichidelor.

Vopsirea in camp electrostatic, reprezinta de fapt procesul prin care pulberea de vopsea este aplicata pe metal prin intermediul atractiei electrostatice a acestor materiale. Pe de alta parte, despre vopsirea in camp electrostatic mai putem adauga ca implica si un proces de finisare. In comparatie cu vopseaua lichida, in cadrul vopsirii in camp electrostatic, nu vor fi utilizati solventi. In aceste conditii, vor fi eliberati foarte putini compusi organici volatili in aer. Astfel, putem vorbi de fapt despre o metoda ecologica de vopsire a pieselor metalice, ce poate oferi avantaje multiple.

Printre avantajele majore oferite de catre vopsirea in camp elestrostatic, putem aminti de posibilitatea de a reutiliza pulberea cazuta ceea ce va reduce seminificativ costurile. Pe de alta parte, vopseaua traditionala poate avea pierderi insemnate mai ales daca ne gandim ca o parte din aceasta se poate evapora. In cazul vopsirii in camp electrostatic acest lucru nu este posibil, deoarece totul se recicleaza, iar pierderile vor fi foarte mici.

painting-8Vopsirea in camp electrostatic ofera siguranta sporita pentru lucratori si pentru mediu. In aceste conditii, tehnicianul nu va avea probleme in ceea ce priveste aplicarea vopselei. Nefiind un produs lichid, nu va exista riscul inhalarii unor substante toxice. Totodata, deseurile nu sunt daunatoare, ceea ce inseamna ca pot fi aruncate la cosurile publice de gunoi. Acest procedeu de vopsire in camp electrostatic, poate oferi foarte multe beneficii si avatanje, ceea ce inseamna ca veti avea ocazia ca in perioada urmatoare sa va bucurati de rezultatele dorite in vedere vopsirii materialelor metalice.

Pe de alta parte, vopsirea in camp electrostatic ofera un strat de doua ori mai gros de vopsea de cat vopsirea traditionala. In aceste conditii, putem vorbi despre o componenta vopsita mai flexibila ce se poate modela mai usor, iar finisajul final va fi unul optim. Totodata, despre vopsirea in camp electrostatic, mai putem adauga ca ofera mereu o rezistenta si o durabilitate mult mai mare decat vopsirea traditionala cu lichide. Acesta este de fapt motivul principal pentru care multe persoane iau in calcul aceasta tehnica de vopsire.

Un alt avantaj major in ceea ce priveste utilizarea vopsirii in camp electrostatic este reprezentat de rapiditatea procesului de vopsire. Acest proces este redus semnificativ in comparatie cu celelalte metode standard de vopsire. Pentru a avea rezultatele dorite, este indicat sa optati si pentru o sablare corespunzatoare. Aceste doua procedee, sablarea si vopsirea sunt foarte importante pentru a va bucura mereu de o calitate superioara a vopsirii.

Avand in vedere toate aceste informatii si detalii, veti lua in perioada urmatoare cele mai bune decizii in ceea ce privesc aceste servicii de vopsire in camp electrostatic. Nu trebuie decat sa va asigurati ca veti colabora cu o companie ce poate oferi mereu calitate. Tinand cont de aceste chestiuni expuse mai sus, veti gasi cu siguranta exact ceea ce va intereseaza.