Afla detalii despre o vopsire in camp electrostatic

O metoda de aplicare a vopselei electrostatice este de incalzire a substratului si apoi de cufundare a acestuia intr-o albie aerata plina cu pulbere. Pulberea adera si se topeste pe obiectul fierbinte. In general este necesara o incalzire suplimentara pentru finalizarea vopsirii. Aceasta metoda este folosita atunci cand se doreste un strat de vopsea de peste 300 micrometri. O varianta a acestei metode implica aceleasi modalitati de vopsire insa se face cu mult mai putina pulbere in albie. Un agent de incarcare electrostatica este plasat in albie iar pulberea astfel incarcata se ridica printr-un curent de aer si formeaza un nor deasupra albiei. Atunci cand piesele impamantate trec prin nor particulele incarcate electric vor fi atrase de suprafata acestora.

Piesele nu sunt preincalzite precum in metoda precedenta.

Etapa finala in procesul de vopsire in camp electrostatica este cea de intarire.

Atunci cand stratul de pulbere termorigida este supus unor temperaturi inalte, incepe sa se topeasca, sa se reverse si sa reactioneze chimic pentru a forma un polimer cu masa moleculara mai mare intr-o structura de retea.  Sigur ca exista multe detalii despre o vopsire in camp electrostatic insa in general e bine sa stim cel putin in mare.

Procesul de intarire  are nevoie de o temperatura specifica pentru o durata specifica pentru o intarire completa si pentru a atinge specificatiile dorite ale filmului. In general pulberea se intareste la 200 °C pentru o perioada de 10 minute. Timpul de intarire poate varia in functie de specificatiile producatorului de pulbere. Aceasta etapa se poate realiza in cuptoare cu convectie, cuptoare cu infrarosii sau printr-un proces de intarire cu laser, cel din urma fiind si cel mai rapid.

Afla mai multe detalii pe matei-electrostatic.ro si vei vedea ce iti trebuie cu adevarat.

La nivel global piata vopsirii in camp electrostatic este una dintre cele mai dinamice, atingand in 2013 un nivel de 8,27 miliarde de dolari. Datorita avantajelor importante pe care le are fata de vopsirea conventionala precum rezistenta la coroziune, factori chimici, caldura, impact, abraziune, raze ultraviolete precum si rezistenta la conditiile meteo, cererea pentru vopsire electrostatica este in crestere, in special in domenii precum domeniul obiectelor de uz casnic, al constructiiloe, al industriei auto, al mobilei si multe altele. In plus este agreata celei conventionale din motive ce tin de protectia mediului inconjurator, emisiile de COV (compusi organici volatili) fiind extrem de reduse prin vopsire electrostatica.